De Europese Unie uitgelicht

divider

Apple verhoogt prijzen apps door EU-regels

separator


Apple verhoogt prijzen apps door EU-regels

/ 0 Comments /

Wie vanaf 8 januari tegen betaling een app heeft gedownload zal het misschien op zijn gevallen dat de prijzen licht gestegen zijn. De meeste apps waarvoor betaald moet worden zijn vanaf dat moment namelijk ongeveer 10 procent duurder worden. Apple geeft aan dat het hiertoe gedwongen is door nieuwe regels van de EU. Voorheen kon het bedrijf in heel Europa hetzelfde btw-tarief hanteren, dankzij haar vestiging in Luxemburg. De EU heeft Apple echter laten weten dat het bedrijf de lokale btw-tarieven moet hanteren van het land waar de app verkocht wordt.

Prijzen naar € 0,99

Apple blijkt er voor gekozen te hebben om de minimale prijs voor een app te verhogen van € 0,89 naar € 0,99, zo is te lezen op de website AutomatiseringsGids. Ook de prijzen van duurdere apps komen allemaal uit op vergelijkbare afrondingen van bijvoorbeeld € 2,99 en € 4,99. Daardoor zijn er ook apps die een hogere prijsstijging ondergaan. Voorheen waren er bijvoorbeeld apps met een prijs van € 3,59 die met € 0,40 stijgen naar de nieuwe prijs van € 3,99. De prijzen van apps voor € 6,99 gaan bijvoorbeeld weer met een euro omhoog naar € 7,99.

itunes

De achterdeur van de App Store

Wie niet blij is kan via een achterdeur van Apple’s App Store op een voordeligere manier aan zijn apps komen. Onlangs bleek namelijk dat het mogelijk is om op basis van de Wet Koop op Afstand je apps binnen twee weken weer te ruilen. Nu is dat op zich nog niet zo opzienbarend, maar het feit dat de apps na het ruilen gewoon op je telefoon blijven staan is dat natuurlijk wel. Het zou goed kunnen dat de prijsstijging het gebruik van deze achterdeurmethode verder zullen aanmoedigen, de toekomst zal het uitwijzen.

separator
Privacy Policy