De Europese Unie uitgelicht

divider

Europese Unie en China werken samen aan 5G

separator

Europese Unie en China werken samen aan 5G

Europese Unie en China werken samen aan 5G

/ 0 Comments /

De Europese Unie houdt zich niet enkel bezig met de Europese wet- en regelgeving. Vandaag maakte de Europese Commissie bekend dat de EU met China gaat samenwerken aan de ontwikkeling van de nieuwe mobiele netwerktechnologie 5G. Dit is de opvolger van het huidige 4G-netwerk en moet in 2020 klaar zijn.

De Europese Unie en China hebben onder andere afgesproken dat voor het einde van het jaar een opzet is gemaakt voor de planning, de basisfunctionaliteiten en technologieën die gebruikt gaan worden voor de ontwikkeling van de 5G technologie. Andere punten die beide partijen zijn overeengekomen, zijn:

  • Het verkennen van de mogelijkheden van een samenwerking en het uitvoeren van gezamenlijk onderzoek op het gebied van 5G.
  • Het vergemakkelijken van de mogelijkheid voor bedrijven deel te nemen aan 5G onderzoeksprojecten binnen de EU en in China.
  • Het gezamenlijk bevorderen van een wereldwijde standaardisatie voor 5G.
  • Het opstellen van technische mogelijkheden, zoals welke radiofrequenties zich het beste lenen, om tegemoet te komen aan de eisen van 5G.
  • Het uitvoeren van een onderzoek naar diensten en toepassingen voor 5G, met name op het gebied van het Internet of Things.

De ruggengraat van de digitale samenleving

Het is uiteraard de verwachting van de Europese Commissie dat in de toekomst iedereen gebruik gaat maken van het nieuwe 5G netwerk.

“5G will be the backbone of our digital economies and societies worldwide. This is why we strongly support and seek a global consensus and cooperation on 5G. With today’s signature with China, the EU has now teamed up with the most important Asian partners in a global race to make 5G a reality by 2020. It’s a crucial step in making 5G a success.” — Günther Oettinger, Eurocommissaris

Hoewel 2020 nog ver weg lijkt, is het belangrijk om op tijd te investeren in de ontwikkeling van 5G. De Europese Commissie geeft aan te verwachten dat er in 2020 dertig keer zoveel dataverkeer zal zijn als in 2010.

Eerder sloot de Europese Unie al soortgelijke overeenkomsten met Japan en Zuid-Korea.

separator
Privacy Policy